Pembuka Bicara

"Bacalah dengan nama Tuhanmu yang menciptakan. Dia menciptakan manusia dari segumpal darah. Bacalah dan Tuhanmu itu Maha Pemurah.Yang mengajar dengan pena (tulis baca). Mengajarkan kepada manusia,apa yang belum diketahuinya." (Surah Al-Alaq 1-5)

Google+ Followers

Friends

Untuk menyelami cinta dan cita-cita, anggap dahulu cinta itu derita dan cita-cita itu cahaya. Sebelum mendekati erti cinta, mengertilah dahulu erti cita-cita maka dengan sendirinya nanti kamu akan tahu erti dan nilai cinta yang sebenar.

Thursday, 15 December 2011

Kata-kata hikmah...
 Aslkm. saya ingin berkongsi dgn anda kata-kata hikmah atau kata yg sedap didengar. Kata-kata hikmah ini saya cari dan himpun. Saya kadang-kadang akui apabila saya ternmpk saja kata-kata hikmah ini, saya sedar saya hylah manusia biasa. Allah lebih mengenali kita.

"Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari... Dia datangkan petir dan kilat...kita menangis dan tertanya-tanya ke mana hilangnya sinar..tetapi... rupanya-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi..."

"cinta pada manusia hnya sementara tetapi cinta pada Allah SWT adlh selamnya."

"andai kau inin bersahabat...terimala dia seadanya, kerana dia seorg sahabat yg hnya manusia biasa. jgn diharapkan semunya sempurna kerana kau juga tdk sempurna.tiada yg biasa2 mnjadi satu smpurna
tpi bersahabatlah kerana ALLAH "

Saya harap apa yg telah saya kongsikan ini sampai kpda anda.

No comments :

Post a Comment

Popular Posts