Pembuka Bicara

"Bacalah dengan nama Tuhanmu yang menciptakan. Dia menciptakan manusia dari segumpal darah. Bacalah dan Tuhanmu itu Maha Pemurah.Yang mengajar dengan pena (tulis baca). Mengajarkan kepada manusia,apa yang belum diketahuinya." (Surah Al-Alaq 1-5)

Google+ Followers

Friends

Untuk menyelami cinta dan cita-cita, anggap dahulu cinta itu derita dan cita-cita itu cahaya. Sebelum mendekati erti cinta, mengertilah dahulu erti cita-cita maka dengan sendirinya nanti kamu akan tahu erti dan nilai cinta yang sebenar.

Monday, 28 May 2012

Jangan Bersedih

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar semua? sihat? 

Apa mood anda hari ini? 

Ceria?

Marah?

Sedih? 

Bagi yang bersedih tu janganlah bersedih lama-lama. Allah kan ada. Jangan fikir tiada siapa yang memikirkan kamu. Allah sentiasa bersama kita. Ingatlah bahawa kita ni hanya makhluk Allah yang kerdil. 
Jadi janganlah bersedih. 

Bawah ini ada satu video lagu. Sebenarnya lagu ini aku tujukan khas untuk kawan aku.
Dia selalu bersedih jika teringatkan arwah ayah dia. 
Tapi aku akan sentiasa bersamamu kawan. 

Hayatilah and peace ^^


Cuti Kembali lagi....

Wah.. saat-saat yang ditunggu oleh semua orang iaitu cuti.. yuhuhu...
Tapi boringlah tak de benda apa nak buat. hurmm..

Pengumuman.
Sambungan novel Kita Akan Bersama akan di update tapi lambat sikit sebab aku kehilangan idea.
hehe..

Akhir kata... aku ingin  ucapkan Selamat Bercuti.....
Ingat jaga kesihatan dan keselamatan anda...

( Peace ^^ )


Wednesday, 16 May 2012

Guruku

Untukmu Cikgu...



Kau begitu indah bagiku


Kau banyak berjasa kepadaku


Kau amat dihargai bagiku
Engkaulah yang selalu mendidikku
Engkaulah yang selalu menjagaku
Engkaulah juga yang selalu memberiku nasihat yang 


berguna


Tidak tertanggung begitu besar jasamu
Walaupun ku banyak merungut
Walaupun ku terlalu berkata-kata
Tetapi
Engkau sentiasa bersabar dan tersenyum


Engkaulah permata hatiku... Guruku
Engkau sentiasa di dalam hatiku.


Jasamu sentiasa ku kenang

TERIMA KASIH CIKGU...

Popular Posts