Pembuka Bicara

"Bacalah dengan nama Tuhanmu yang menciptakan. Dia menciptakan manusia dari segumpal darah. Bacalah dan Tuhanmu itu Maha Pemurah.Yang mengajar dengan pena (tulis baca). Mengajarkan kepada manusia,apa yang belum diketahuinya." (Surah Al-Alaq 1-5)

Google+ Followers

Friends

Untuk menyelami cinta dan cita-cita, anggap dahulu cinta itu derita dan cita-cita itu cahaya. Sebelum mendekati erti cinta, mengertilah dahulu erti cita-cita maka dengan sendirinya nanti kamu akan tahu erti dan nilai cinta yang sebenar.

Tuesday, 9 April 2013

Pernahkah Kita Terfikir?

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua.. 



Korang! Korang! Korang!

Nak tanya ni..
Apa perasaan korang hari ini? 
Sedih? Happy? Or Strees? 

Macam Syimah hari ini mood biasa je..
Hapy pun ada sedih pun ada.. 

Tapi bukan itu yang Syimah nak cakap..
Apa yang Syimah nak katakan dekat sini adalah 
Pernah tak korang terfikir saat korang merasa happy, sad or Strees tu kan? 
Ada orang yang lebih teruk daripada kita.

Sebagai contoh.. Yang paling dekat dengan kita adalah orang susah.
Kita happy.. tapi adakah mereka happy?
Kita sedih tapi mereka lebih sedih.
Kita stress tapi mereka? 

Dan pernah tak korang terfikir dalam hati korang tu..
Ada tak korang doakan kepada orang-orang sesama kita yang mengalami kesusahan?
Yang terdekat dengan kita adalah peristiwa di Lahad Datu. 

Insan ini bukanlah apa..Just nak nasihatkan korang je dan untuk diri ini juga.
Sebab Insan ini sedar yang Insan ini hanyalah manusia biasa yg tak lari daripada membuat dosa.
Kadang-kadang Insan ini pun alpa..

Jadi setakat ini sajalah ucapan Syimah.
Akhiri dengan Wassalam..

No comments :

Post a Comment

Popular Posts